بانیان گردشگری پارسه: هتل دارای قسمت های گوناگون است که تمامی این قسمت ها مثل دانه های زنجیر بهم متصل هستند و پرسنل هتلی بایستی بتوانند از عهده کار گروهی بر بیایند و روابط عمومی خوب، نظم، ادب، قدرت تصمیم گیری سریع، آشنایی با زبان انگلیسی نیز داشته باشند.
آشنایی با واژگان تخصصی هتلداری در زبان انگلیسی یکی از ملزومات برای پرسنل تاسیسات گردشگری است که بتوانند با مهمانان خارجی خود راحت تر ارتباط برقرار کنند.
با اینکه مهمان ممکن است به بیشتر بخش های هتل مانند رستوران، کافی شاپ، لابی، سالن ورزش و … برود، اما مهم ترین جایی که در آن اقامت دارد اتاق هتل است و کیفیت آن از همه لحاظ برای او اهمیت دارد.
اتاقها در هتل با توجه به نوع و تعداد تخت، تعداد مسافران، دکور، مبلمان یا ویژگیهای خاص دستهبندی و قیمتگذاری میشوند.
از خدمات لوکس برخی هتل ها این روزها این است که حتی میتوان رنگ و دکوراسیون اتاق را نیز در بعضی هتلها انتخاب کرد.
اتاق ها در هتل در سایزها،مدل وکیفیت های مختلف ارائه می شوند که در ادامه انواع آنها را همراه با اسامی شان به زبان انگلیسی مرور می کنیم :
اتاق یک تخته : Single room =sgl
اتاق دوتخته (دو تخت یکنفره ) : Twin room=Twn
اتاق یک تخته دونفره(مخصوص زوجها) Double room= dbl :
اتاق سه نفره( سه تخت تکی یا یک تخت دونفره و یک تخت تکی) : Triple room/ TPL
اتاق چهارنفره(دو تخت دونفره) Double double room/Twin double room : / Quad
اتاق کوئین : Queen اتاق کوئین دارای یک تخت کوئین است. ابعاد این تخت ۱۶۰ در ۲۰۰ سانتیمتر است و با توجه به قوانین هتل، یک نفر یا بیشتر میتوانند در این نوع اتاق اقامت کنند. اندازه یا مساحت اتاقهای کوئین معمولا بین ۳۲ تا ۵۰ متر مربع است
اتاق کینگ : King اتاق کینگ دارای یک تخت کینگ استو ابعاد این تخت حداقل ۱۸۰ در ۲۰۰ سانتیمتر است. با توجه به قوانین هتل، یک نفر یا بیشتر میتوانند در این نوع اتاق اقامت کنند. اندازه یا مساحت اتاقهای کینگ معمولا بین ۳۲ تا ۵۰ متر مربع است.
اتاقهای تو در تو Connected room :این اتاقها معمولا برای خانواده هایی که با فرزندانشان سفر می کنند و میخواهند هنگام خواب فرزندانشان را تحت مراقبت داشته باشند مناسب است زیرا با یک در از هم جدا میشود و در واقع به هم راه داشته و هر کدام از این اتاقها سرویس بهداشتی مجزا دارد.
اتاقهای همجوار : Adjoining room
اتاقهای روبرو : Adjacent room
اتاقهای لانایی : Lanai room این اتاقها به منظره هایی طبیعی مثل دریا و جنگل بازمیشوند و یک بالکن ویا حیاط اختصاصی دارند.
استودیو Studio : این اتاقها دارای مبل تختخواب شو هستند و اتاق خواب ندارند.
اتاقهای کاباناCabana : این اتاقها درطبقه همکف هتل های کناردریا یا هتل های دارای استخر ساخته می شود به نحوی که مهمان برای استفاده از دریا یا استخر نیاز به تردد در داخل کریدورها ی هتل نداشته باشد و بطور مستقیم و با لباس شنا بتواند به اتاق و محل شنا رفت و آمد کند.
اتاق نمونه Sample room : این اتاق مخصوص کالاهای نمایشگاهی است ودر طبقات پایین هتل قراردارد.البته در بعضی از هتل ها نمونه ای از اتاق های هتل است که زمان عقد قرار داد با گروهها به عنوان نمونه ارائه می گردد.
اتاق عروس و داماد Fiesta room : این اتاق چیدمان خاصی دارد و برای عروس و دامادهایی که به خاطر ماه عسل آن هتل را انتخاب کرده اند، آراسته و ارائه می گردد.
اتاقهای مشرف Penthouse : اتاقی با یک تراس مشرف به بیرون که در بالاترین طبقه قرار دارد.
اتاق پذیرایی parlour : این اتاق مخصوص گفتگو می باشد و در هتلهای 4 و 5 موجود است و به صورت ساعتی مورد اجاره میهمان قرار می گیرد تا با میهمانان خود ملاقات داشته باشد.
سوئیت Suite : سوئیتها انواع گوناگون دارند فضای سوئیتها از اتاقهای معمولی بزرگتر است و دارای یک اتاق خواب،یک اتاق پذیرایی، سرویس بهداشتی و یک آشپزخانه کوچک می باشد.البته لازم به ذکر است که تجهیزات آشپزخانه محدود می باشد و نمی توان در آن آشپزی انجام داد در حد یک مایکروفر و چای ساز یا قهوه ساز و یک یخچال کوچک است.
انواع سوئیت ها :
- سوئیت اداری Office Suite
- سوئیت کنفرانس Conference Suite
- سوئیت کوچک Mini Suite
- سوئیت معمولی Junior Suite
- سوئیت دو لوکس Deluxe Suite
- سوئیت دوبلکس Duplex Suite
- سوئیت مسافرین مهم VIP Suite
- سوئیت مجلل Imperial Suite
- سوئیت محصور Pent house Suite
- سوئیت ماه عسل Fiesta Suite
- سوئیت ماه عسل (برای اقامت ) Dolce vita Suite
- سوئیت یک نفره Single Suite
اتاق معمولی بدون حمام Room Without Bath
اتاق با استخر خصوصی Room With Private Pool
اتاق استراحت کارکنان : Mezzanine Room به اتاقهای پرسنلی میگویند که مخصوص کارکنان هتل میباشد تا در زمان استراحت از آن استفاده نمایند. این اتاقها در نیم طبقه هتل بین طبقه همکف و اول قرار دارد در عمره از این اتاق جهت استقرار مدیران ایرانی یا هیئت پزشکی استفاده میشود.
اتاقهای ویژه افراد غیر سیگاریNON SMOKING :
اتاق با بالکن : Balcony Room
اتاق خانواده : Family Room
واحد های خانوادگی : Family Units
اتاق با چشم انداز جنگل : Woods View Room
اتاقهای مخصوص معلولینSPECIAL NEEDS ROOM=/ Handicaped Rooms : اتاق مخصوصین معلولین که معمولاً در طبقات پایین و نزدیک آسانسور قرار دارد. این اتاقها بدون پله و آستانه بوده و در آن بزرگ میباشد تا ویلچر به راحتی وارد آن شود و امکانات مورد نیاز معلولین در آن تعبیه شده است.
اتاق ویلا : از لوکسترین و مجهزترین اتاقهای یک هتل، ویلا است که البته در هتلهای مختلف، انوع و مدلهای مختلفی دارد که بسته به نوع نیازمندی و سلیقه و بودجه میتوانید ویلاهای مختلفی را اجاره و در آن اقامت کنید.
ترجمه هستی حقیقی در بانیان گردشگری پارسه