هتل ها به عنوان اماکن بین المللی نیازمند افراد آشنا به زبان انگلیسی و می باشد.آشنایی با واژگان تخصصی و اصلاحات رایج در این صنعت به شاغلان فعال در این عرصه کمک می کند تا حرفه ای تر در جایگاه خود عمل کنند.
ADS (Alternative Distribution System)
سیستم توزیع جایگزین به روش های عرضه خدمات هتل از طریق غیرمستقیم همانند امکان رزرو اتاق ها از روی اینترنت گفته می شود.
Availability (موجودی، در دسترس بودن)
منظور از این کلمه تعداد موجود بودن یک نوع خاص از اتاق در یک تاریخ خاص می باشد به عنوان مثال در تاریخ 25 فروردین، 10 اتاق دبل و 9 اتاق توئین در هتل موجود است.
ADR (Average Daily Rate) نرخ متوسط روزانه
منظور از اصطلاح فوق ،میانگین نرخی است که برای هر اتاق در یک روز محاسبه می شود . این رقم در حقیقت از تقسیم درآمد واقعی روزانه تمام اتاق ها بر تعداد آن محاسبه می شود. بدین ترتیب مشخص می شود اتاق های فروخته شده با چه نرخ متوسطی به فروش رفته است.
ALOS (Average Length of Stay) متوسط مدت اقامت
منظور از اصطلاح فوق، متوسط اقامت افراد در هتل می باشد که از حاصل تعداد شب های اتاق بر تعداد رزرو به دست می آید.
BAR (Best Available Rate) بهترین نرخ موجود
منظور از اصطلاح فوق بهترین نرخی است که تمامی مهمانان می توانند برای خرید هر اتاق دریافت کنند که البته این نرخ در ساعات و روزهای مختلف هفته متغیر است.
BRG (Best Rate Guarantee) تضمین بهترین نرخ
این نرخ، نرخی است که هتل تضمین می کند که مهمانان می توانند با بیشترین درصد تخفیف از وب سایت، اتاق موردنظرشان را رزرو و ثبت نمایند.
BE (Booking Engine)
برنامه ای برای ارائه تخفیفات و رزرواسیون در سایت می باشد.
CRS (Central Reservation System) سیستم رزرواسیون مرکزی
برنامه فوق برای رزرو و چینش اتاق یا فروش سایر خدمات هتل به کار می رود که کانال های مختلف فروش همچون BE ، آژانس های طرف قرارداد و … را پشتیبانی کرده و همچنین رزرو یا فروش اصلی نیز از همین برنامه انجام می شود.
Channel Management مدیریت کانال های توزیع
این اصطلاح به معنای کنترل کانال های مختلف فروش همچون وب سایت، آژانس های طرف قرارداد و …. است که سبب کاهش هزینه های انسانی و افزایش سود می گردد.
Charge شارژ
شارژ عملیاتی دارای بار مالی است که در صورت استفاده از خدمات هتل مانند : اقامت در اتاق، استفاده از رستوران، استفاده از مجموعه ورزشی، استفاده از کافی شاپ ، توسط مهمان رخ می دهد.
Close to Departure محدودیت در خروج از هتل
محدودیتی که هر هتل می تواند برای خروج از آن در هر روز ایجاد نماید. به عنوان مثال اگر مهمانی در روز 1 اردیبهشت رزرو داشته و و تمایل دارد که تا 2 اردیبهشت اتاق خود را تحویل دهد . هتل می تواند بگوید در تاریخ 2 اردیبهشت خروج از هتل نداریم و در صورت تمایل برای رزرو می بایست هزینه شب دوم اردیبهشت را نیز پرداخت نماید.
Closed to Arrival محدودیت در ورود به هتل
یک عامل کنترلی برای ایجاد محدودیت رزرو در یک روز خاص است که در زمان هایی که تعداد اتاق های موجود هتل به نقطه بحرانی می رسد کاربرد دارد و در این صورت رزرواسیون برای یک روز خاص، رزروی را تایید نمی کند.